Tajemství velikého vypravěče

Karel Kachyňa, 1971

Promítáme v Ponrepu

Čtvrtek 9. 5. 2024 18:00 35 mm Více o projekci Koupit lístek

Na motivy životopisné knihy francouzského spisovatele Andrého Mauroise vznikl snímek, v němž jsou představeny dramatické osudy Alexandra Dumase staršího. Romanopisec, dramatik a novinář poskytl autorům díky barvitým peripetiím svého života dostatek materiálu k tomu, aby rozehráli vyprávění plné vášní a touhy vyniknout ve společnosti, která nebyla bouřliváckému, nekonvenčnímu autorovi nikdy příliš nakloněná. V titulní roli své herecké schopnosti osvědčil Martin Štěpánek a v roli hrdinova syna se blýskl jeho bratr Petr.

 

Zkopírovat odkaz

Zařazeno ve filmovém cyklu

Film na Filmovém přehledu

Anotace

Na motivy životopisné knihy francouzského spisovatele Andrého Mauroise vznikl biografický snímek, na jehož scénáři se podílel zkušený Jaroslav Dietl. Ve snímku, který v roce 1971 natočil režisér Karel Kachyňa, jsou představeny dramatické osudy Alexandra Dumase staršího. Romanopisec, dramatik a novinář poskytl autorům díky barvitým peripetiím svého života dostatek materiálu k tomu, aby rozehráli vyprávění plné vášní a touhy vyniknout ve společnosti, která nebyla bouřliváckému, nekonvenčnímu autorovi nikdy příliš nakloněná. V titulní roli své herecké schopnosti osvědčil Martin Štěpánek. V roli hrdinova syna se blýskl jeho bratr Petr. Dalších rolí ve filmu se ujali Jana Hlaváčová a Otakar Brousek.
Číst dále

Filmografické údaje

O filmu

Rok výroby 1971
Země Československo
Kategorie film
Žánr komedie, životopisný
Typologie hraný
Minutáž 101 min
Režie Karel Kachyňa
Hrají Martin Štěpánek, Petr Štěpánek, Otakar Brousek, Jana Hlaváčová, Slávka Budínová
Kamera Josef Illík
Scénář Jaroslav Dietl, Karel Kachyňa
Střih Miroslav Hájek
Architekt Oldřich Okáč
Výtvarník Zdeněk Rozkopal
Hudba Zdeněk Liška
Zvuk Jiří Lenoch

Materiály k filmu

K nahlédnutí

Tyto materiály jsou chráněny autorským právem a není možné je využívat. Pro účely propagace projekcí rádi zašleme snímky z filmů k tomu určené.